diaries

Projektin aloitti vuonna 2013 Christine Baumann (Wien) sekä Julia Hürter (Berliini). Myöhemmin mukaan tulivat Michaela Nasoetion (Berliini) sekä Kenneth Pils (Tukholma). Projektin idea on tuottaa yksi kuva jokaisena päivänä pitkällä ajanjaksolla. Jokainen taiteilija valitsee itselleen sopivan tekotavan ja taiteellisen toteutuksen. Näyttelyitä pyritään pitämään vuosittain ja niissä esitellään aina edellisen vuoden teokset.

Tarkoituksemme on jakaa jatkuvaa luovaa prosessia päivittäisten taideteosten tekemisen ohessa. Me haluamme kokea inspiraation muutostilan ja kuinka jokapäiväinen työ vaikuttaa meihin. Uskomme tämän olevan vastateko pirstaloituneessa ja visuaalisesti ylikuormittuneessa modernissa elämäntyylissä. Diaries on kuin päivittäisen hiljaisuuden saari maailmassa, jossa on jatkuvaa stimulaatiota. Rinnakkaisesti työskentely saman aiheen parissa eri kaupungeissa ja maissa on jotain millä haluamme herättää muiden taiteilijoiden kiinnostuksen. Jokainen meistä kutsui toisen taiteilijan osallistumaan projektiimme kuukauden ajaksi ja esittäytymään mixed diaries -näyttelyssä Art Fair Suomi 2017:ssä.

Julia Hürter (Berliini) kutsui Ricarda Wallhäuserin (Berliini) helmikuuksi 2017.
Christine Baumann (Wien) kutsui Aldo Giannottin (Wien) maaliskuuksi 2017.
Kenneth Pils (Tukholma) kutsui Lotte Nilsson-Valimaan (Tukholma) huhtikuuksi 2017.
Michaela Nasoetion (Berliini) kutsui Katalin Marghescun (München) toukokuuksi 2017.

diaries on kansainvälinen, jatkuva, yhteistyöhön perustuva organisaatio, jonka panivat alulle vuonna 2012 Christine Baumann (Wien) ja Julia Hürter (Berliini). Konseptina on, että jokainen taiteilija tuottaa yhden työn päivässä vuoden aikana. Me haluamme jakaa luovan prosessimme, näyttää inspiraation vuon, muutokset sekä sen, mikä koskettaa meitä tietyn ajan kuluessa. Taiteilijoiden kutsuminen päivittäiseen työprosessiin toimii vastakohtana pirstaloidulle, visuaalisesti ylipursuavalle nykyelämäntavallemme.

Facebook
Webpage

Kuva: Christine Baumann, mixed diaries March 19th 2017