Musiikki | Comics in ConcertMay 27th, 2017 1:00 to 2:00 pm

Lauantai 27.5.2017 klo 13

Comics in Concert improvisoi yleisön nauttittavaksi uuden ja kiehtovan taiteen muodon: piirroskonsertin. Ville Ranta, Aleksi Ranta ja Niko Kumpuvaara ovat kukin oman alansa mestareita, mutta yhdessä he ovat enemmän kuin osiensa summa

Merikaapelihalli, Kaapelitehdas
Art Fair Suomen pääsylipulla 8 € / 5 € / 0 €

Comics in Concert on trio, joka koostuu sarjakuvataiteilijasta, kitaristista ja haitarin soittajasta. Yhdessä esiintyessään he luovat aina jotain uutta ja ihmeellistä. Aleksin kitaralla ja Nikon haitarilla improvisoima jazz toimii inspiraationa Villen lavalla synnyttämälle kuvitukselle. Tapahtumassa piirros luo musiikkia ja musiikista syntyy tarina.

Sarjakuvataiteilija Ville Ranta on esiintynyt piirroskonserteissa mm. Angoulême Comics -festivalilla Ranskassa yhdessä muiden kuvittajien ja muusikoiden kanssa. Viimeisten kuuden vuoden ajan esitykset ovat olleet festivaalien suosituinta ohjelmaa. Rannan veljesten, Villen ja Aleksin, sekä Niko Kumpuvaaran yhteistyö vie piirroskonsertin ideaa vielä askeleen pidemmälle, syvemmmälle kokeelliseen musiikin maailmaan. Trio on esiintynyt useissa taidetapahtumissa niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Ville Ranta on luonut menestyneen ja palkitun uran sarjakuvataiteilijana. Erityisesti hänen tyyliinsä ollaan ihastuttu Ranskassa, mistä osoituksena on Ranskan valtion hänelle myöntämä ritarin arvonimi.