Kumppanit

Pääyhteistyökumppanit 

 

Taiteen edistämiskeskus Taike 

Taiteen edistämiskeskus (Taike) on taiteen edistämisen asiantuntija- ja palveluvirasto. Tehtävänämme on edistää taidetta kansallisesti ja kansainvälisesti. Myös kulttuurin edistäminen kuuluu työsarkaamme mutta vain siltä osin kuin se ei ole minkään muun viranomaisen tehtävänä.

Taike ja sen yhteydessä olevat taidetoimikunnat ja lautakunnat jakavat apurahoja ammattitaiteilijoille ja avustuksia taiteen alan yhteisöille – yhteensä noin 35 miljoonaa euroa vuosittain.

 

Italian kulttuuri-instituutti 

Vuonna 1941 perustetun instituutin toiminnan tarkoitus on vahvistaa ja edistää Suomessa italian kielen ja kulttuurin tuntemusta kaikkine eri aspekteineen. 
Vuonna 1976 solmittu Suomen ja Italian välinen kulttuurisopimus on edistänyt maiden suhteita, jotka ovat entisestään vahvistuneet Suomen liityttyä Euroopan unioniin. 

 

Kallio Artisan Brewery 

Kallio Brewery luo ainutlaatuisia oluita intohimolla. Kyseiset juomat maistuvat virkistäviltä ja luonnollisilta sopien täydellisesti myös aterian kylkeen. Arvostamme luontoa ja sen tarjoamia luonnollisia, villejä aromeja. Haluamme hyödyntää luonnon omia raaka-aineita ja luoda uusia, oivaltavia makumaailmoja. 

 

Martela 

Martela -konserni kuuluu alansa johtaviin yrityksiin Pohjoismaissa. Halu tarjota asiakkaille parhaita työympäristöjä on ohjannut toimintaamme jo seitsemänkymmenen vuoden ajan. Ergonomisten ja innovatiivisten kalusteratkaisujen lisäksi Martela suunnittelee ja tuottaa monipuolisesti työympäristöihin liittyviä palveluja. Parannamme työhyvinvointia samalla tilojen käyttöä tehostaen työympäristöjen lisäksi oppimisympäristöissä sekä hoivakohteissa.

 

 

Muut yhteistyökumppanit 

 

Aalto yliopisto / Kuvataidekasvatuksen maisteriohjelma 

Aalto-yliopisto on monialainen yhteisö, jossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Taiteen laitos tunnetaan laadukkaasta taiteellisesta ja taidekasvatustoiminnastaan sekä tutkimuksestaan. Laitoksella on kolme alojensa johtavien tutkijoiden ja ammattilaisten johtamaa koulutusohjelmaa. Ohjelmat keskittyvät taidekasvatukseen, pohjoismaiden visuaaliseen viestintään sekä visuaalisiin kulttuureihin ja nykytaiteeseen.

 

Artproof 

Me emme ainoastaan tulosta valokuvaasi – me suhtaudumme intohimolla väriin. Me takaamme täydellisen lopputuloksen tulostusta edeltävän värin tarkastuksen avulla. Me olemme Skandinavian ainoa yritys, joille on myönnetty lisenssi patentoidun Diasec®  – pohjustusmenetelmän käyttämiseen. Se tekee taideteoksesta täysin tasaisen ja eläväisemmän kuin koskaan. Me tarjoamme myös kehystyspalveluita, taataksemme teoksellesi sen ansaitseman lopullisen olemuksen ja läsnäolon. 

 

Coloria 

Coloria Oy on jatkanut nokialaista maalintekoperinnettä jo vuodesta 2003 alkaen. Olemme suomalainen perheyritys ja valmistamme laadukkaita sisä- ja ulkomaaleja, lakkoja ja kuullotteita niin kuluttajille kuin ammattilaisille. Olemme myös vahva Private-Label toimittaja markkinoilla. Laatu, asiantuntemus, asiakaspalvelu, toimitusvarmuus; sanoja ja tekoja joista meidät tunnetaan ja joiden eteen teemme jatkuvasti töitä.

 

Goethe-Institut Finnland 

Goethe-Institut e.V. on Saksan liittotasavallan kulttuuri-instituutti, joka toimii maailmanlaajuisesti. Goethe-Institut haluaa herättää kiinnostusta saksan kieleen ja tukea sen opiskelua. Se tekee myös kansainvälistä kulttuuriyhteistyötä. Välitämme monipuolista ja ajankohtaista tietoa saksalaisesta kulttuurista, yhteiskunnasta ja poliittisesta elämästä. Goethe-Institutin kulttuuri- ja koulutusohjelmat tuottavat kulttuurien välistä vuoropuhelua ja osallistavia elämyksiä. Ne edistävät kansalaisyhteiskunnan rakentumista ja maailmanlaajuista liikkuvuutta.

 

Maahenki 

Maahengen Musta Taide- on erikoistunut suomalaisen valokuvataiteen julkaisemiseen. Musta Taide tuottaa sisällöllisesti ja visuaalisesti korkeatasoisia valokuvakirjoja, jotka on omistettu ennen kaikkea suomalaiselle valokuvalle. Monipuolisessa kirjasarjassa taidevalokuva ja dokumentaarinen valokuva kulkevat rinta rinnan.

 

Niinivirta 

Niinivirta European Cargo Oy on Vantaalla toimiva logistiikkapalveluja tarjoava yritys. Olemme italialaisen Niinivirta Transport S.p.A:n tytäryhtiö, joka on toiminut 30 vuotta Italian ja Suomen välisen liikenteen yhtenä päätoimijana. Terminaalimme Milanossa, Roomassa, Torinossa, Parmassa, Bresciassa ja Vantaalla takaavat toimintamme nopeuden, joustavuuden ja luotettavuuden.

 

OCA Office for Contemporary Art Norway 

The Office for Contemporary Art Norway on Norjan kulttuuri- ja ulkoministeriöiden vuonna 2001 perustama, voittoa tavoittelematon yhdistys. Sen keskeisimpänä tavoitteena on edistää taiteen kentällä työskentelevien tekijöiden välistä dialogia. Lisäksi yhdistys pyrkii tukemaan norjalaisten taiteilijoiden työtä sekä kansallisesti että kansainvälisesti.

 

Parvs

Kustannusosakeyhtiö Parvs on taidekirjoihin ja arkkitehtuurijulkaisuihin erikoistunut kustantamo, joka on perustettu vuonna 2006. Teemme tilaustyönä kirjoja museoille, gallerioille, taiteilijoille ja arkkitehdeille. Kirjanteko Parvsin kanssa säästää aikaa ja vaivaa, sillä hoidamme kirjahankkeen kaikki työvaiheet alusta loppuun. Pitkä kokemuksemme kustannusalalta takaa laadukkaan lopputuloksen.

 

Pro AV Saarikko 

Pro Av Art Oy on erikoistunut tarjoamaan palveluja museoille, gallerioille ja mediataiteilijoille. Autamme löytämään sopivia teknisiä ratkaisuja ja näyttölaitteita, joita vuokraamme sekä myymme. Meillä on monipuolinen av-asiantuntemus sekä tuotteet, jotka on erityisesti suunniteltu käytettäväksi museoissa ja gallerioissa: projektorit, HD-mediasoittimet, DVD:t, näytöt, etu- ja taka-projisoinnit, ohjausjärjestelmät, synkronoidut HD- ja DVD-laitteet sekä äänilaitteistot. Kaikki tämä myytävänä tai vuokratavana. Pitkä kokemuksemme mediataidetta asennettaessa ja ylläpidossa takaa, että taideteos toimii juuri siten kuten taiteilija alunperin suunnitteli sen. Valitsemme ja testaamme vuokrausvälineet, asennamme ja järjestämme kuljetuksen. Käytössämme on aina viimeisintä tekniikkaa.

 

Radio Helsinki / Ystäväklubi 

Radio Helsinki on kaupungin ääni. Ainutlaatuinen formaattivapaa musiikkiradio, joka edustaa Suomen terävintä kärkeä radiojournalismin ja musiikkikuratoinnin saralla. Ohjelmakartta tarjoaa myös monipuolisia puheohjelmia, joissa käsitellään muun muassa politiikkaa, kirjallisuutta, ruokaa ja urheilu.

G Livelabin ja Radio Helsingin Ystäväklubi on musiikkia ja kaupunkikulttuuria rakastavien oma klubi. Jäsenenä pääset kaverin kanssa keikoille, museoihin ja kulttuuririentoihin yhden pääsylipun hinnalla. Muista eduista puhumattakaan.

 

Rooftop Press 

Timo Vaittisen ja Tuukka Kailan perustama Rooftop Press tutkii kustannus- ja julkaisutoimintaa taiteellisen työskentelyn muotona sekä julkaisuja tilana tai alustana nykytaiteen esittämiselle. Alusta mahdollistaa myös taiteilijoiden välisen yhteistyön ja kirjaformaatin tarkastelemisen taiteellisen työskentelyn ensisijaisena mediana.

 

SoFar Sounds 

SoFar Sounds – on intiimi, lokaatioltaan salainen konsertti. Tapahtumapaikka on usein kiinnostava – yllättäväkin. Keikka voidaan järjestää esimerkiksi yksityishenkilön olohuoneessa tai taidegalleriassa. Artistivalinnat tulevat yleisölle ilmi vasta paikan päällä. Jokainen konsertti on yksilöllisesti kuratoitu mahdollisimman monipuolisen ja uniikin kokemuksen takaamiseksi.

 

Suomalais-ruotsalainen Kulttuurirahasto 

Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on Pohjoismaiden suurin kahdenvälinen rahasto. Sen tarkoituksena on edistää Ruotsin ja Suomen välistä yhteistyötä kulttuuri-, yhteiskunta- ja elinkeinoelämän aloilla. Rahasto jakaa yleisiä apurahoja ja oleskelustipendejä sekä käynnistää ja toteuttaa omia projekteja.

 

Suomi-Venäjä-Seura 

Suomi-Venäjä-Seura tarjoaa tietoa ja mahdollisuuksia tutustua Venäjän monimuotoiseen kulttuuriin, arkeen, yhteiskuntaan, kieleen ja suomalais-ugrilaisiin kansoihin. Tuomme yhteen suomen- ja venäjänkielisiä ja kannustamme venäjän kielen opiskeluun sekä tarjoamme mahdollisuuksia harjoittaa kielitaitoa.Autamme löytämään yhteistyökumppaneita Venäjältä sekä toteutamme rajat ylittäviä hankkeita. Tiedotamme myös muiden järjestämistä Venäjä-tapahtumista ja teemme Suomea ja suomalaista kulttuuria tunnetuksi Venäjällä. Olemme kaikille avoin, poliittisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö.

 

Taide-kustannus

Kustannus Oy Taide on perustettu vuonna 1988. Sen pääomistaja on Suomen Taiteilijaseura ry. Kustannus Oy Taiteen toimialaan kuluvat Taide-lehti sekä kirjakustannus.
Kustannamme taideteoreettisia ja taidefilosofisia teoksia, taidealan oppi- sekä käsikirjoja, klassikoita, taiteilijakirjoja sekä muuta kuvataidealaan liittyvää kirjallisuutta.

 

Suomen Taiteilijaseura ry 

Suomen Taiteilijaseura on kuvataiteen vaikuttaja- ja asiantuntijajärjestö, joka edustaa yli 3 000 ammattitaiteilijaa. Uskomme taiteen itseisarvoon ja merkitykseen yhteiskunnassa. Suomen Taiteilijaseura tekee peräänantamatonta työtä hyvinvoivan kuvataiteen ja taiteilijakunnan eteen. Perimmäisenä tehtävänä on valvoa ja edistää kuvataiteilijoiden asemaa, työllistymistä ja työn tekemisen edellytyksiä sekä vahvistaa taiteen merkitystä.

 

Suomen Lontoon instituutti

Suomen Lontoon instituutti on Lontoossa sijaitseva yksityinen, voittoa tavoittelematon säätiö. Tehtävämme on tunnistaa yhteiskunnan uudistamiseen vaikuttavia tekijöitä Suomessa, Britanniassa ja Irlannissa sekä tukea myönteistä yhteiskunnallista muutosta. Luomme poikkitieteellisiä ja rajoja rikkovia verkostoja ja kumppanuuksia. Instituutti työskentelee tutkijoiden, taiteilijoiden, asiantuntijoiden ja päättäjien kanssa sekä edistää kulttuuri- ja yhteiskuntatutkimuksen alojen toimijoiden verkostoitumista. Rohkaisemme uusia ja ennennäkemättömiä ideoita ja tuemme taiteellisia interventioita, tutkimusta, luovia aloja ja sosiaalisia innovaatioita yhteiskunnan keskeisillä osa-alueilla.

 

Trio-Offset

Trio-Offset on kirjapaino, jolla on yli 45 vuoden kokemus arkkioffsetpainatuksesta ja alan osaamisesta. Offset Lindström Oy on palvellut asiakkaitaan vankalla ammattitaidolla jo vuodesta 1997 lähtien. Painamme mm. laadukkaita käyntikortteja, lomakkeita ja kirjekuoria. Teemme yhteistyötä luotettavien alihankkijoiden ja tavarantoimittajien kanssa, jonka johdosta tuotteet valmistuvat aikataulujen mukaisesti. Valmistamme tuotteita sekä kotimaisille yrityksille että vientimarkkinoille. Olemme aina valmiita sekä kuuntelemaan että toteuttamaan asiakkaidemme toiveita.

 

Yucca Group 

Yucca Group Oy on tapahtuma-alan kumppanisi, joka tarjoaa ohjelmaa, tekniikkaa ja suunnittelua. Panostamme innovatiivisiin ideoihin, laatuun ja asiakaspalveluun. Tuomme alalle freesin tuulahduksen tuoreilla näkemyksillä yhdistettynä pitkään kokemukseen. Olemme luotettava kumppani, joka helpottaa tapahtumajärjestäjän yöunia.

 

Cellini Caffé

Cellini on tuottanut korkealaatuista kahvia vuosikymmeniä. Toimintaa ohjaa pyrkimys perinteisten menetelmien vaalimiseen, mutta toisaalta innovatiiviseen, tulevaisuuteen katsovaan kehitykseen.