Performanssi I Laura PuskaMay 25th, 2017 11:00 to 8:00 pm

25.-28.5.2017

Laura Puskan teos Mä Sä Se, Me Te He on tilassa liikkuva performanssi, jossa kuunnellaan ääniraitaa samanaikaisesti kolmista eri kuulokkeista

Kaapelitehdas

Performanssissa taiteilija kantaa mukanaan kuulokkeita, joista kahta hän tarjoaa katsojille. Ojentaminen tapahtuu äänettömästi ja ainoa verbaalinen osa performanssia on kuulokkeista kuultava ääniraita, joka on jatkuva ja koostuu yhdestä lauseesta: I love you (minä rakastan sinua).

Kun katsoja muuttuu kuuntelijaksi, taiteilija katsoo häntä silmiin yhtäjaksoisesti siihen saakka, kunnes kuuntelija hylkää hänet tai taiteilija päättää vaihtaa katseensa toiseen kohteeseen. Sillä aikaa, kun ensimmäinen kuuntelija saa kaiken huomion ja kiinnostuksen, toisesta kuuntelijasta tulee tarkkailija. Tarkkailija kuulee, mitä muut tilassa liikkuvat eivät kuule. Samaan aikaan hän kuitenkin jää taiteilijan ja ensimmäisen kuuntelijan välisen katsekontaktin ulkopuolelle.

Performanssi rinnastaa virallisen ja intiimin, julkisen ja suljetun sekä sosiaalisen ja yksityisen. Kuten otsikko antaa ymmärtää, teos kysyy, kuinka tila rajautuu minun, sinun ja sen välillä, ja miten muotoutuu me, te ja he.

Performanssi toteutetaan 3–4 tunnin jaksoina festivaalin eri päivinä.