Mikä Art Fair Suomi?

Mitä?

Art Fair Suomi on ainutlaatuinen kuvataiteen kohtaamispaikka yleisölle, taiteilijoille ja taiteen ammattilaisille. Se on kansainvälinen nykytaidefestivaali, joka koostuu nykytaiteen myyntinäyttelyistä sekä erilaisista kuvataiteen tapahtumista: keskusteluista, screeningeistä jne.


Valokuvataidetta | Mediataidetta | Videotaidetta | Installaatioita | Performansseja | Äänitaidetta | Maalauksia | Veistoksia

 

Missä?

Kaapelitehdas
Merikaapelihalli | Puristamo | Valssaamo | MuuKaapeli

Tallberginkatu 1, 00180 Helsinki

 

Milloin?

25.5. – 28.5.2017

AVOINNA

Ma-pe 11-20 | La-Su 10-18

Miten osallistun Art Fair Suomeen?

AFS on monipuolinen tilaisuus tutustua kuvataiteen uusiin teoksiin ja trendeihin. Kaapelitehtaalla on edustettuna niin nuoria uusia tulokkaita kuin pitkän linjan ammattilaisiakin.

 

Vapaaehtoisena

Art Fair Suomi on loistava tilaisuus taiteesta kiinnostuneille sekä kulttuurialan opiskelijoille tutustua kansainvälisen festivaalin tuotantoon. Talkooapua kaivataan niin rakennus- ja purkupäivinä kuin itse festivaalin aikanakin. Lue lisää

 

Galleriana

Art Fair Suomeen on avoin haku käynnissä lokakuun loppuun saakka. Mukaan voivat hakea taiteilijavetoiset galleriat ja kuvataidejärjestöt kaikkialta maailmasta. Lopulliset valinnat ilmoitetaan loppuvuodesta 2016. Lue lisää

 

Taiteilijana

Art Fair Suomi on kahden taiteilijajärjestön Muu ry:n ja Valokuvataiteilijoiden liiton järjestämä tapahtuma. Järjestöjen jäsenillä on mahdollisuus hakea mukaan Art Fair Suomeen syksyllä 2016. Muuten AFS vastaanottaa hakemuksia ainoastaan taiteilijavetoisilta gallerioilta ja järjestöiltä.

En ymmärrä nykytaidetta, miksi osallistuisin nykytaidefestivaaliin?

Nykytaiteen katsomiseen ei ole olemassa kaavaa, ja mutkaton lähestyminen tuottaa yleensä parhaan lopputuloksen.

Koska nykytaide, etenkin Art Fair Suomi -festivaaleilla, on tässä ajassa (tai tästä ajasta) tehtyjä tulkintoja, voi kuka tahansa myös ilman aikaisempaa kokemusta ymmärtää tai olla ymmällään, etsiä tai löytää taiteen äärellä.

Nykytaidefestivaaleilla voi messuhumusta nauttimisen ohella myös esittää kysymyksiä ja keskustella taiteesta joko muiden kokijoiden ja kuljailijoiden tai taiteilijoiden ja taiteen ammattilaisten kanssa. Luonnollisesti itselle sopivan teoksen löytäminen festivaalin taidetarjonnasta on kaiken tämän lisäksi mahdollista.

Haluan ostaa teoksen, kuinka toimin?

  1. Tarkista saatavuus. Punainen tarra viittaa myytyyn, vihreä varattuun teokseen. Huomaa, että usein teoksista on useamman kappaleen editio.
  2. Nappaa henkilökuntaa hihasta ja kerro mistä teoksesta olet kiinnostunut. Henkilökunta voi auttaa ja antaa lisätietoa vaikka et olisi vielä tehnyt ostopäätöstä.
  3. Kun olet päättänyt ostaa teoksen, kirjoitamme ostosopimuksen. Teoksen voi maksaa saman tien tai myöhemmin laskulla.
  4. Maksetun teoksen voi noutaa näyttelyn päätyttyä.

 

Kuinka ostan…

 

Performanssitaidetta

Performanssi on tila-aikakohtainen teos, jossa taiteilijan välitön läsnäolo esiintyjänä ja aktioiden esittäjänä konkretisoituu. Esitys voi noudattaa ennalta laadittua suunnitelmaa, syntyä esityshetkellä improvisaationa tai sisältää sekä suunniteltuja osia, että improvisointia.

Ostaessasi saat esityksen, materiaalit, matkakulut sekä teoksen dokumentoinnin.

 

Valokuvataidetta

Valokuvataide syntyy lukuisin linssipohjaisin menetelmin. Teokset vaihtelevat pienistä mustavalkoisista vedoksista suuriin pohjustettuihin värivedoksiin. Aiheet liikkuvat puhtaan visuaalisesta ilottelusta käsitteellisiin mielenmaisemiin.

Ostaessasi saat ripustusvalmiin teoksen, joka vedostettu, kehystetty ja pohjustettu juuri kuten taiteilija halusi sen esittää. Editionumero kertoo kuinka monta vedosta taiteilija on teoksesta tehnyt tai aikoo tehdä.

 

Äänitaidetta

Äänitaide on digitaalisesti toteutettu, soiva teos, joka tehdään äänistä (musiikki puolestaan sävelistä) ja lopullisena esitysmuotona on useimmiten live-esitys, cd tai dvd.

Ostaessasi saat alkuperäisen, taiteilijan numeroiman ja signeeraaman ääniteoksen cd-formaatissa esityskäyttöön.

 

Videotaidetta

Videotaide on videolle, filmille, kaitafilmille tai digitaalisesti toteutettu teos, jonka lopullisena esitysmuotona on DVD. Teos voi olla juonellinen, abstrakti, dokumentaarinen, animoitu tms.

Ostaessasi saat alkuperäisen, taiteilijan numeroiman ja signeeraaman ääniteoksen DVD-formaatissa esityskäyttöön.

Onko Art Fair Suomi 17 esteetön?

Art Fair Suomi 17 järjestetään Kaapelitehtaan esteettömissä tiloissa Merikaapelihallissa, Puristamossa, Valssaamossa ja MuuKaapelissa. Lue lisää Kaapelitehtaan esteettömyydestä