Eidos ry kutsuu teemaopastuksiin ja työpajoihin Art Fair Suomessa

Helsingin yliopiston taidehistorian opiskelijoiden ainejärjestö Eidos ry on suunnitellut Art Fair Suomi Goes Galleries -festivaalille opastuksia ja työpajoja. Eidoksen ohjelman teemat ovat esillä myös AFS Talks @ Konttori -keskusteluohjelmassa festivaaliviikon keskiviikkona, torstaina ja perjantaina.

Lue alta tarkemmin Eidoksen ohjelmasta ja teemoista. Ilmoittautumislinkit löydät linkkien takaa gallerioiden sivulta tai Näyttelyt & tapahtumat -sivulta. Tervetuloa mukaan!

 

Queer-opastukset

Queer-opastuksella tarkastelemme erilaisia epänormatiivisia tulkintoja, joita katsoja voi esittää taiteesta, ja esimerkiksi sen tavasta kuvat inhimillisiä teemoja. Toisinaan taiteilijan tarkoitukset ja identiteetti ovat ohjanneet yleisön vinoja tulkintoja, mutta tällä opastuksella tarkastelun painopiste on näyttelyvierailijan omassa katseessa ja ajatuksissa. Esittämiimme kysymyksiin ei ole oikeita tai vääriä vastauksia, vaan kutsumme kaikki esittämään omia pohdintojaan.

Tapahtumapaikat ja ajankohdat:

Ke 9.6. klo 18: Kirjagalleria Laterna Magica, opastus Hanna Galtatin näyttelyyn Merkilliset merkit.
La 12.6. klo 14, klo 15 ja klo 16: Galleria Kuvitus, opastus Anna Salmen näyttelyyn Watermelon Sugar

 

Pakene taiteeseen! -opastukset

Opastuksella pohditaan taidetta arjesta irtautumisen keinona ja hyvinvoinnin lähteenä.

Tapahtumapaikat ja ajankohdat:

Ke 9.6. klo 18 ja la 12.6. klo 13: Oho Galleria, opastus Marianne Huotarin ja Fanni Tavastilan yhteisnäyttelyyn.

 

En ymmärrä (nyky)taidetta -opastus

Tämä opastettu kierros kesyttää nykytaidetta ja antaa vinkkejä, miten taidetta voi lähestyä.

Tapahtumapaikat ja ajankohdat:

Ke 9.6. klo 11 ja to 10.6. klo 17: Forum Box, opastus Roma Auskalnyten, Suvi Sysin ja Inma Herreran näyttelyyn Sanctuary.

 

Musiikkikierrokset

Musiikkikierroksella havainnoimme yhdessä erilaisten äänimaisemien vaikutusta taidekokemukseen. Miten musiikki muuttaa teosta – voiko lämminhenkisestä tulla pelottavaa tai kauniista rumaa? Voiko pysähtynyt muuttua hengästyttäväksi tai tuntematon tutuksi? Kierros on leikkimielinen ja kokeileva ja kutsuu keskusteluun!

Kierros edellyttää omaa äänentoistolaitetta sekä kuulokkeita. Tutustu soittolistoihin jo etukäteen YouTubessa ja Spotifyssa.

Tapahtumapaikat ja ajankohdat:

To 10.6. klo 12, pe 11.6. klo 12 ja la 12.6. klo 14: Galleria Sculptor, opastus Anna Rokan näyttelyyn She Turned Out and Tuned In
To 10.6. klo 13, pe 11.6. klo 13, la 12.6. klo 15 ja su 13.6. klo 14: tm•galleria, opastus Emmu Johanssonin näyttelyyn Sparaxis Tricolor
To 10.6. klo 15, pe 11.6. klo 15, la 12.6. klo 16 ja su 13.6. klo 16: OHO Galleria, opastus Marianne Huotarin ja Fanni Tavastilan yhteisnäyttelyyn.

 

Sukella puutarhaan! -taapero-opastus ja taidetyöpaja

Sukella puutarhaan! -galleriaopastus ja taiteellinen työpaja vie alle 3-vuotiaat taaperot ja heidän vanhempansa ihmettelemään kesän kasvua. Tutustumme yhdessä Marianne Huotarin kukkeaan keramiikkaan ja Fanny Tavastilan vehreisiin maalauksiin hakien inspiraatiota omaan puutarha-aiheiseen maalaukseen. Taaperot pääsevät tekemään taidetta lattialle oman vanhempansa avustamana.

Tapahtumapaikat ja ajankohdat:

To 10.6. klo 9:30 suomeksi ja pe 11.6. klo 9:30 ruotsiksi: OHO Galleria, Marianne Huotarin ja Fanni Tavastilan yhteisnäyttelyssä.

 

Lasten omatoimikierrokset

Lasten omatoimikierrokset mahdollistavat oman aikataulun mukaiset käynnit yhdessä aikuisen kanssa. Gallerioissa on tarjolla kaksi erilaista tehtävälappua. Bingossa pienemmät pääsevät metsästämään värejä ja muotoja gallerioiden teoksista. Lasten sanaseikkailulla pääsee etsimään teoksista sanoja, jotka sopivat ristisanatehtävään. Täytettyä tehtävälappua vastaan voi hakea pienen tarrapalkinnon gallerian henkilökunnalta.

Tapahtumapaikat ja ajankohdat:

Koko festivaaliviikon ajan 8.–13.6.: Galleria DuettoGalleria HalmetojaGalleria Pirkko-Liisa Topelius