Galleria G:n pop up grafiikanpaja Art Fair Suomi -festivaaleilla 2021. Kuva: Aukusti Heinonen

Art Fair Suomi Goes Galleries

Art Fair Suomi Goes Galleries -nykytaidefestivaalin pääosassa ovat galleriatilat näyttelyineen ja taiteilijoineen.  Art Fair Suomi kutsuu yleisön viihtymään taiteen äärellä 6.–18.6.2023 toteutettavan festivaalin galleriatiloihin ympäri Suomen. Koskaan aiemmin Art Fair Suomi ei ole levinnyt koko maan kattavasti kuten nyt! Mukana on 30 galleriaa 12 paikkakunnalta.

Kutsumme kävijät tutustumaan gallerioihin ja uppoutumaan taidenäyttelyihin omatoimisesti tai erilaisten opastusten, keskustelujen, työpajojen ja muiden tapahtumien kautta. Näyttelyiden lisäksi viikot tarjoavat mahdollisuuden perehtyä taiteilijoiden työskentelyyn muun muassa taiteilijatapaamisten merkeissä. Kaikkiin näyttelyihin ja lähes kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy. Osaan tapahtumista voi osallistua myös virtuaalisesti.

Teemme yhteistyötä Maaseudun Sivistysliiton kanssa tuodaksemme esille moninaista taidetta ympäri Suomen. Art Fair Suomi suosittelee kiertämään ITE-taiteen valittuja kohteita ja tutustumaan itse tehdyn elämän lumoaviin taidesisältöihin.

Lämpimästi tervetuloa AFS festivaaleille!

Gallerioista

Art Fair Suomi Goes Galleries haluaa nostaa esiin galleriatoimijoita ja näyttelytiloja ympäri Suomea sekä niiden ympärivuotista toimintaa. Festivaalin galleriat ja näyttelytilathan tuottavat yleisölle ilmaista kulttuuritarjontaa läpi vuoden!

Galleriat tarjoavat elinvoimaisia ja kokeilevia kuvataiteen tuotantoja ja tuovat esiin taiteilijoita aina nuorista tekijöistä varttuneempiin konkareihin. Gallerioiden kirjo on suuri, ja mukaan mahtuu yksityisiä gallerioita, järjestögallerioita ja taiteilijavetoisia projektitiloja.

Gallerioista voi myös ostaa taidetta vaivattomasti. Sivuiltamme löytyy taiteen osto-opas, jossa kerromme taiteen ostamiseen liittyvistä asioista tarkemmin. Haluamme purkaa myyttiä siitä, että taiteen ostaminen olisi hankalaa ja liian kallista, sillä sen ei tarvitse olla kumpaakaan.

Ohjelmasta

Art Fair Suomi Goes Galleries -festivaali koostuu 37 näyttelystä ja noin 50 tapahtumasta. Mukana on 30 galleriaa ja lähes 100 taiteilijaa. Festivaalin tapahtumat järjestetään gallerioiden ja taideyhteisöjen omissa tiloissa ja osa myös verkossa. Gallerioissa on näyttelyitä ja erilaisia opastuksia ja tapahtumia festivaaliviikkojen aikana. ITE-taiteen kohteet löytyvät VisitITE-sivustolta.

Mitä osallistuminen maksaa?

Festivaalin kaikkiin näyttelyihin on vapaa pääsy, kuten gallerioihin muutenkin on ympäri vuoden. Myös lähes kaikki festivaalin tapahtumat ovat yleisölle ilmaisia. Vain pariin yksittäiseen tapahtumaan on pääsymaksu. Löydät tarkemmat tiedot Näyttelyt ja tapahtumat -sivulta.

Järjestäjistä

Art Fair Suomi -nykytaidefestivaalia ovat vuodesta 2005 järjestäneet Taiteilijajärjestö MUU ry ja Valokuvataiteilijoiden liitto. Vuodesta 2020 mukana ovat myös muut kuvataiteilijoiden valtakunnalliset jäsenjärjestöt: Suomen Kuvanveistäjäliitto, Suomen Taidegraafikot, Taidemaalariliitto ja Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto.

Tiedustelut

Annika Dahlsten info(a)artfairsuomi.fi
Henna Harri, henna.harri(a)hippolyte.fi, 040 591 0770
Timo Soppela, director(a)muu.fi

 

 


Aiemmat tapahtumat

Art Fair Suomi 2019 Art Fair Suomi 2017