Art Fair Suomi Goes Galleries

Art Fair Suomi Goes Galleries -nykytaidefestivaalin pääosassa ovat galleriatilat näyttelyineen ja taiteilijoineen. AFS Goes Galleries pyrkii vastaamaan kulttuurinnälkään yleisöystävällisellä tavalla ja festivaaliviikot lisäävät suuren yleisön tietoisuutta maamme monipuolisesta galleriatoiminnasta sekä kuvataidetarjonnasta.

Vuonna 2021 tapahtumassa oli mukana yli 20 galleriaa ja lähes 100 taiteilijaa. Aiempina vuosina Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa järjestetty Art Fair Suomi toteutetaan eri puolilla Suomea gallerioiden ja taideyhteisöjen omissa toimitiloissa. Seuraava AFS festivaali järjestetään 6.–18.6.2023.

Kutsumme kävijät tutustumaan gallerioihin ja uppoutumaan taidenäyttelyihin omatoimisesti tai erilaisten opastusten, keskustelujen, työpajojen ja muiden tapahtumien kautta. Näyttelyiden lisäksi viikot tarjoavat mahdollisuuden perehtyä taiteilijoiden työskentelyyn muun muassa taiteilijatapaamisten merkeissä. Kaikkiin näyttelyihin ja lähes kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy. Isoon osaan tapahtumista voi osallistua myös virtuaalisesti.

Lämpimästi tervetuloa AFS festivaaleille!

Gallerioista

Art Fair Suomi Goes Galleries haluaa nostaa esiin galleriatoimijoita ja näyttelytiloja sekä niiden ympärivuotista toimintaa. Festivaalin galleriat ja näyttelytilathan tuottavat yleisölle ilmaista kulttuuritarjontaa läpi vuoden!

Galleriat tarjoavat elinvoimaisia ja kokeilevia kuvataiteen tuotantoja ja tuovat esiin taiteilijoita aina nuorista tekijöistä varttuneempiin konkareihin. Gallerioiden kirjo on suuri, ja mukaan mahtuu yksityisiä gallerioita, järjestögallerioita ja taiteilijavetoisia projektitiloja.

Gallerioista voi myös ostaa taidetta vaivattomasti. Julkaisemme toukokuun 2021 aikana taiteen osto-oppaan, jossa kerromme taiteen ostamiseen liittyvistä asioista tarkemmin. Haluamme purkaa myyttiä siitä, että taiteen ostaminen olisi hankalaa ja liian kallista, sillä sen ei tarvitse olla kumpaakaan.

Järjestäjistä

Art Fair Suomi -nykytaidefestivaalia ovat vuodesta 2005 järjestäneet Taiteilijajärjestö MUU ry ja Valokuvataiteilijoiden liitto. Vuodesta 2020 mukana ovat myös muut kuvataiteilijoiden valtakunnalliset jäsenjärjestöt: Suomen Kuvanveistäjäliitto, Suomen Taidegraafikot, Taidemaalariliitto ja Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto.

Tiedustelut

Henna Harri, henna.harri(a)hippolyte.fi, 040 591 0770
Timo Soppela, director(a)muu.fi

 

Katso alta taidelähettiläämme Maimu Brushwood o.s. Huolirinnan vinkit galleriavierailulle! 


Aiemmat tapahtumat

Art Fair Suomi 2019 Art Fair Suomi 2017