Art Fair Suomi Goes Galleries 8.–13.6.2021

Maimu Brushwood o.s. Huolirinta Valokuvagalleria Hippolyten ovella.
Kuva: Aukusti Heinonen

Art Fair Suomi Goes Galleries avaa Helsingin kuvataidekesän 2021 ja levittäytyy ympäri kaupungin gallerioita ja näyttelytiloja. Festivaalin yhteisiä avajaisia vietetään tiistaina 8. kesäkuuta.

Tapahtumassa on mukana yli 20 galleriaa ja lähes 100 taiteilijaa. Aiempina vuosina Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa järjestetty Art Fair Suomi toteutetaan siis tänä vuonna eri puolilla Helsinkiä gallerioiden ja taideyhteisöjen omissa toimitiloissa.

Kutsumme kävijät tutustumaan gallerioihin ja uppoutumaan taidenäyttelyihin omatoimisesti tai erilaisten opastusten, keskustelujen, työpajojen ja muiden tapahtumien kautta. Kaikkiin näyttelyihin ja lähes kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy. Isoon osaan tapahtumista voi osallistua myös virtuaalisesti. Festivaaliohjelma täydentyy toukokuun 2021 aikana.

Art Fair Suomi vastaa koronapandemian aiheuttamaan kulttuurinnälkään turvallisella ja yleisöystävällisellä tavalla. Lukuisista taidetiloista ja pienemmistä tapahtumista koostuva kokonaisuus mahdollistaa festivaalin järjestämisen turvallisesti ja rajoitukset huomioiden. Noudatamme voimassa olevia kokoontumisrajoituksia ja tiedotamme niiden vaikutuksista tapahtumaan verkkosivullamme sekä sosiaalisen median kanavissamme.

Lämpimästi tervetuloa!

Gallerioista

Art Fair Suomi Goes Galleries haluaa nostaa esiin kaupungin gallerioita ja näyttelytiloja sekä niiden ympärivuotista toimintaa. Festivaalin galleriat ja näyttelytilathan tuottavat yleisölle ilmaista kulttuuritarjontaa läpi vuoden!

Galleriat tarjoavat elinvoimaisia ja kokeilevia kuvataiteen tuotantoja ja tuovat esiin taiteilijoita aina nuorista tekijöistä varttuneempiin konkareihin. Gallerioiden kirjo on suuri, ja mukaan mahtuu yksityisiä gallerioita, järjestögallerioita ja taiteilijavetoisia projektitiloja.

Gallerioista voi myös ostaa taidetta vaivattomasti. Julkaisemme toukokuun 2021 aikana taiteen osto-oppaan, jossa kerromme taiteen ostamiseen liittyvistä asioista tarkemmin. Haluamme purkaa myyttiä siitä, että taiteen ostaminen olisi hankalaa ja liian kallista, sillä sen ei tarvitse olla kumpaakaan.

 

Järjestäjistä

Art Fair Suomi -nykytaidefestivaalia ovat vuodesta 2005 järjestäneet Taiteilijajärjestö MUU ry ja Valokuvataiteilijoiden liitto. Vuodesta 2020 mukana ovat myös muut kuvataiteilijoiden valtakunnalliset jäsenjärjestöt: Suomen Kuvanveistäjäliitto, Suomen Taidegraafikot, Taidemaalariliitto ja Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto.

Tiedustelut

Jenni Pekkarinen, info@artfairsuomi.fi
Henna Harri, henna.harri(a)hippolyte.fi, 040 591 0770
Timo Soppela, director(a)muu.fi

 

Katso alta taidelähettiläämme Maimu Brushwood o.s. Huolirinnan vinkit galleriavierailulle! 


Aiemmat tapahtumat

Art Fair Suomi 2019 Art Fair Suomi 2017