Festivaalin taidelähettiläs Maimu Brushwood o.s. Huolirinta: ”Näyttelytilat ja galleriat ovat meille yhteistä ja ilmaista tilaa, joten astu rohkeasti sisään!”

Kuva: Aukusti Heinonen

Maimu johdattaa galleriakierrokselle

Art Fair Suomen taidelähettiläs Maimu Brushwood o.s. Huolirinta kannustaa kaikkia lähtemään galleriakierrokselle. Hän painottaa, että galleriat ovat kaupunkitilaa, johon kaikki ovat tervetulleita. Juuri julkaisemamme videon myötä pääset tutustumaan gallerioiden ja näyttelykierrosten maailmaan yhdessä Maimun kanssa. Maimu kertoo, miten gallerioihin mennään sisälle ja miten näyttelykierros toteutetaan. Näillä eväillä pystyt varmasti suunnittelemaan oman kierroksesi Art Fair Suomi -viikolle!

Helsinki-päivänä 12.6. klo 12–15  on myös mahdollista osallistua Maimun taidemaratonille! Maratonin tavoitteena on kiertää 11 galleriaa kolmen tunnin aikana! Pakkaa siis mukaan lenkkarit, juomapullo ja seikkailumieltä. Taidemaratonille mahtuu 10 osallistujaa. Lue lisää Näyttelyt ja tapahtumat -sivulta! Ilmoittautumislinkki Taidemaratoniin.

Opastetut kierrokset Art Fair Suomi -festivaalilla

Festivaalin näyttelyihin pääsee tutustumaan myös erilaisten teemaopastettujen kierrosten kautta. Mukana on muun muassa queer- ja eskapismiopastuksia, musiikkikierroksia, en ymmärrä taidetta -opastuksia sekä aktivoivia kierroksia lapsille. Voit osallistua myös selkokieliseen opastukseen, englanninkieliseen Helsinki Art Walkiin tai Kantakaupungin galleriakierrokseen. Etkö pääse livenä? Osallistu opastettuun virtuaalikierrokseen!

Tarkemmat tiedot opastuksista ja tapahtumista löydät Näyttelyt ja tapahtumat -sivulta

Voit käydä näyttelyissä myös omatoimisesti

Omatoimisiin vierailuihin näyttelyissä ei tarvitse etukäteen ilmoittautua, vaan voit piipahtaa näyttelyvierailulle vaikka hetken mielijohteesta tai suunnitella kierroksen oman aikataulusi mukaan. Huomaathan kuitenkin, että gallerioissa on festivaaliviikolla myös tapahtumia, joiden aikana ei välttämättä mahdu sisään muut kuin tapahtumaan ilmoittautuneet. Kunkin gallerian omat tapahtumat löytyvät Galleriat-sivulta.

Art Fair Suomi Goes Galleries -festivaalilla on mukana 24 galleriaa, joista 23 sijaitsee Helsingissä ja yksi on verkkogalleria, jota ylläpitää tamperelainen työryhmä. Mukaan mahtuu monipuolinen kattaus gallerioita ja lähes sadan taiteilijan teoksia. Lähde siis kierrokselle avoimin mielin.

Päätit sitten haastaa itsesi taidemaratonille, osallistua opastetulle kierrokselle tai lähteä omatoimiselle kierrokselle yksin tai ystävien kanssa, olet mitä lämpimimmin tervetullut galleriakierroksille!

Katso video alta!