Galleriat

Art Fair Suomi avaa ovensa toista kertaa TAITEILIJAVETOISILLE GALLERIOILLE, tänä vuonna myös kotimaisille toimijoille.

Tapahtuma tarjoaa kaikkiaan 4 600 m2 näyttelytilaa Helsingin Kaapelitehtaalla. Saman katon alle on koottu noin tuhat teosta valokuvataidetta, media- ja videotaidetta, installaatioita, äänitaidetta, maalauksia, veistoksia jne.

Festivaalin ohjelma rakentuu näyttelyiden ohella mm. keskusteluista ja taiteilijapuheenvuoroista, seminaareista ja koulutuksista sekä performansseista ja videoesityksistä. Taiteen ammattilaisille järjestään myös verkostoitumistilaisuuksia.

Alpineum Produzentengalerie Luzern

Alpineum Produzentengalerie perustettiin marraskuussa 2007. Galleria toimii aktiivisesti tuottamalla vuosittain yhdeksän näyttelyä, joihin liittyvät keskustelut ja väittelyt käsittelevät nykytaidetta ja sen käytänteitä suhteessa Lucernen kulttuurielämään. Näyttelyissään se edustaa sekä perustajajäsentensä että Sveitsistä ja ulkomailta kutsuttujen vierailevien taiteilijoiden taiteellista asemointia. Näyttelyiden lisäohjelmina järjestetään – usein yhteistyössä toisten taiteilijakollektiivien kanssa – luentoja,...Read More »


diaries

Projektin aloitti vuonna 2013 Christine Baumann (Wien) sekä Julia Hürter (Berliini). Myöhemmin mukaan tulivat Michaela Nasoetion (Berliini) sekä Kenneth Pils (Tukholma). Projektin idea on tuottaa yksi kuva jokaisena päivänä pitkällä ajanjaksolla. Jokainen taiteilija valitsee itselleen sopivan tekotavan ja taiteellisen toteutuksen. Näyttelyitä pyritään pitämään vuosittain ja niissä esitellään aina edellisen vuoden...Read More »


Expose Art House

Expose Art House on vaihtoehtoinen nykytaiteen tila. Heidän ohjelmansa sisältää kuratoituja ja lyhytaikaisia residenssitaiteilijoiden projekteja. Expose Art Housen on perustanut Expose Art Magazinen päätoimittaja Chintia Kirana, joka on taiteilija, kouluttaja ja taiteen kerääjä. Tila perustettiin 2016 ja se sijaitsee Montgomeryssa, Alabamassa, USAssa ja Expose Art Magazine tukee osittain sen toimintaa....Read More »


FotoDepartament

FotoDepartament on pietarilainen riippumaton, voittoa tavoittelematon organisaatio, joka keskittyy valokuvataiteeseen ja joka tukee ja edistää venäläisiä nykytaiteilijoita.

FotoDepartament perustettiin 2006 ja vuodesta 2008 alkaen se on työskennellyt valokuvaajien kanssa galleriamuodossa. FotoDepartament. Gallery keskittyy venäläiseen nykyvalokuvaukseen ja edustaa sekä jo nimeä saaneita että uusia, nousevia kykyjä.

                                                                        ...Read More »


Grafoteekki / Suomen Taidegraafikot ry

Suomen Taidegraafikot ry on valtakunnallinen yhdistys, jonka jäsenet käyttävät grafiikan keinoja taiteelliseen ilmaisuunsa. Suomen Taidegraafikot ry perustettiin 1931 tarkoituksenaan alunperin graafikoiden statuksen ja arvostuksen parantaminen ynnä näyttelymahdollisuuksien lisääminen sekä Suomessa että ulkomailla. Vuonna 2015 yhdistyksessä oli 370 jäsentä.

Galleria G on Suomen Taidegraafikot ry:n ylläpitämä taidegalleria. Se on taiteilijoiden galleria; näyttelyt...Read More »


Galleria Huuto / Mehiläispesä ry

Galleria Huudon toiminnasta vastaa yleishyödyllinen yhdistys Mehiläispesä ry/Bikupa rf, jolla on yli sata taiteilijajäsentä. Päätökset tehdään hallituksessa, jonka jäsenet on valittu yhdistyksen taiteilijajäsenistä, ja päivittäistä toimintaa johtaa toiminnanjohtaja Henni Oksman vaihtuvien työntekijöiden ja ammattilaisten avulla, joita tällä hetkellä on 1+1. Galleria Huuto perustettiin Helsingissä vuonna 2002. Tällä hetkellä meillä on...Read More »


Galleria Katariina / Helsingin taiteilijaseura

Helsingin Taiteilijaseuralla (perustettu 1967) on 780 ammattitaiteilijajäsentä, jotka edustavat laajaa kirjoa erilaisia taiteen muotoja: maalausta, grafiikkaa, piirustusta, videota, valokuvaa, performanssia installaatiota, kuvanveistoa, monimediaa jne. Näyttelyiden pääasiallisena tilana toimii Galleria Katariina ja Studio Helsingin keskustassa, missä meillä on vuosittain 17+17 näyttelyä.

Galleria Katariina on auki kaikille hakijoille, ei vain jäsenilleen, ja hakuaika...Read More »


GALLERIA LAPINLAHTI/ TAITEILIJAKOLLEKTIIVI KUNST

Galleria Lapinlahti on nykytaiteen näyttelyille ja taidetapahtumille tarkoitettu tila. Galleria sijaitsee Lapinlahden Lähteen tiloissa entisessä Lapinlahden mielisairaalassa Helsingissä. Näyttelytoiminta alkoi kesäkuussa 2016. Taiteilijakollektiivi Kunst (Christina Holmlund, Pia Paldanius, Jarmo Palola, Sirpa Päivinen, Julia Weckman ja Anu Suhonen) kuratoi ja koordinoi näyttelyt.

...Read More »

Galleria Sculptor / Suomen Kuvanveistäjien liitto

Suomen Kuvanveistäjäliitto on ry on vuonna 1910 perustettu suomalaisten ammattikuvanveistäjien valtakunnallinen järjestö. Galleria Sculptor on Suomen Kuvanveistäjäliitto ry:n galleria ja se on Suomen ainoa kuvanveistoon erikoistunut taidegalleria. Kuvanveiston lisäksi myös muiden taiteenalojen sekä ulkomaisten näyttelyiden järjestäminen on mahdollista. Näyttelyitä yleensä kuitenkin yhdistää halu kokeilla ja löytää uutta.

...Read More »

Kunstplass [10]

Kunstplass [10] on nykytaiteen esityspaikka, joka perustettiin Oslossa, Norjassa helmikuussa 2012. Kunstplass on rekisteröity idealistisena, ei-kaupallisena ja taiteilijavetoisena yhdistyksenä. Kunstplass [10] on edustanut lukuisia norjalaisia sekä kansainvälisiä taiteilijoita monilta eri taiteenaloilta yli 40 näyttelyssä vuodesta 2012 alkaen. Lisäksi Kunstplass [10] järjestää lyhyempiä tapahtumia mukaan lukien performansseja, seminaareja, taiteilijatapaamisia, filmiesityksiä sekä...Read More »


PAPER

PAPER on taiteilijajohtoinen, kaupallinen galleria Manchesterissä ja se edustaa useita uransa alku- tai keskivaiheessa olevia taiteilijoita, joiden työskentelyssä paperi on välineenä keskeisessä osassa kattaen piirustukset, maalaukset, grafiikan, taiteilijakirjat, videot ja performanssit. Galleria avattiin elokuussa 2012 ja sillä on säännöllinen näyttelyohjelma, joka esittelee sekä gallerian omien taiteilijoiden töitä että tarjoaa näyttämön...Read More »


PARAZIT

PARAZIT on valtausprojekti. PARAZIT-taideryhmän perimmäinen ajatus on galleriatoiminnan luova laajentaminen ja toisintaminen aivan uudenlaisessa, vieraassa ympäristössä – joko omistajien suostumuksella tai ilman sitä. Perustamisestaan lähtien PARAZIT-ryhmä on ollut vailla omaa pysyvää osoitetta, sen sijaan se käyttää toisten osoitteita.

...Read More »

QWERTY

QWERTY on hanke, jota tällä hetkellä pyörittävät seitsemän tanskalaista visuaalista taiteilijaa. Jäsenten kokoonpanoon on vaikuttanut pääasiassa sattuma sekä yhteinen mielenkiinto pyrkiä uuteen tietoon ja taiteen harjoittamiseen. Olemme työskennelleet kollektiivina vuodesta 2007 ja olemme kaikki opiskelleet Fyenin taideakatemiassa Odensessa, Tanskassa. Me olemme Camilla Gaugler, Mikkel Larris, Morten Tillitz, Anders Quist Nielsen,...Read More »


RIXC Galleria

Uuden mediakulttuurin keskus RIXC perustettiin vuonna 2000 E-LAB:in (elektronisen taiteen ja median keskus vuodesta 1996 alkaen) pohjalta. RIXC on taiteilijoiden kollektiivi sekä tuottaja ja sen projektit kumpuavat taiteen, tieteen ja uusien teknologioiden risteyksestä. Yksi RIXC:n päätehtävistä on kuratoida ja tuottaa uuden mediataiteen näyttelyitä. Vuodesta 2000 RIXC:llä on ollut käytössään 100...Read More »


Suomen valokuvakeskukset

Suomen valokuvakeskukset ovat voittoa tavoittelemattomia yhdistyksiä, joiden tehtävänä on levittää tietoa, tukea ja edistää valokuvataidetta. Kaikki keskukset saavat tukea Taiteen Edistämiskeskukselta (Taike), minkä lisäksi toimintaan saadaan rahoitusta kaupungeilta, projektiapurahoina, säätiöiltä sekä omasta varainhankinnasta. Keskusten pääasiallinen toimintamuoto on valokuvanäyttelyiden ja -tapahtumien järjestäminen. Useimmat keskukset järjestävät myös projekteja ja työpajoja, pyörittävät yhteisresidenssiohjelmia...Read More »


THE ROOM BELOW

THE ROOM BELOW on taiteilijavetoinen galleria, joka keskittyy ulkopuoliseen taiteeseen ja joka perustettiin 2013 Kanazawa Cityssä, Japanissa. Galleriaa pyörittävät yhdessä johtaja Tomoya Murazumi sekä kolme taiteilijaa. Galleriamme toimii avoimen hallinnon periaatteella: uusia taiteilijatyöntekijöitä tulee mukaan aina, kun pidämme taidenäyttelyn tai järjestämme taideprojektin. Tehostaaksemme toimintaamme muutimme vuonna 2015 Kanazawa Cityn lähellä...Read More »


TOOLBOX

TOOLBOX on taiteilijavetoinen galleria/näyttelytila Berliinissä ja sen perusti vuonna 2012 seitsemän suomalaista taiteilijaa. Tällä hetkellä jäseninä (kaikki taiteilijoita) ovat Mika Karhu, Maija Helasvuo, Niina Räty, Juha Sääski, Minna Jatkola, Sampsa Indren ja Andreas Wolf. Mika Karhu oli osuuskunta TOOLBOXin ensimmäinen johtaja ja syyskuusta 2016 alkaen johtajana on toiminut Juha Sääski....Read More »


Too Much

Too Much on uusi projekti. Sen aloittivat Maxim Iliukhin, Dmitriy Gorachkin ja Alexey Shatunov syksyllä 2016 Moskovassa. Kaksi heistä on itse taiteilijoita. He myös kuratoivat ja ovat perustaneet muita taiteilijavetoisia instituutioita. Maxim Iliukhin perusti ABC gallerian (2004-2009) sekä galleria OFIS:in (2011-2013) ja Dmitriy Gorachkin pyörittää Everything is Art nimistä Galleriaa.

...Read More »

Vidéographe

Vidéographe on 1971 Montrealissa perustettu taiteilijavetoinen keskus, joka omistautuu tutkimaan ja levittämään liikkuvan kuvan kokeellisia muotoja. Tämä missio keskittyy kolmeen pääalueeseen: levittää ja esitellä töitä sekä ajaa oikeudenmukaista maksua tekijänoikeuksista taiteilijoille; aloittaa ja osallistua töiden levittämiseen sekä yleisöiden kehittämiseen suunnittelemalla aktiviteettejä, jotka korostavat tämän taiteenlajin rikkautta ja monimuotoisuutta; tukea ammatillisen...Read More »