Art Fair Suomi Goes Galleries 2023 avaa gallerioiden ovet ympäri Suomea 

Einari Hyvönen: Frigg Off, Acrylic and spraypaint on canvas, 142 x 142 cm, 2023. Photo: Einari Hyvönen

Tiedote , julkaisuvapaa 31.5.2023

AFS23 kutsuu yleisöjä nykytaiteen äärelle 6.-18.6.2023

Ensimmäistä kertaa Art Fair Suomi levittäytyy pääkaupunkiseudulta koko maahan. Mukana on 30 galleriaa, satakunta taiteilijaa ja kymmenittäin näyttelyitä. Yleisölle kautta Suomen tarjoutuu näkymä nykytaiteen ajankohtaisiin ilmiöihin.

Kiinnostaako DJ Hämärän kokeellisen musiikin keikka Taidekeskus Idässä, Lappeenrannassa tai tapahtumaviikonloppu, jossa performanssi, musiikki ja äänitaide kohtaavat Taidekorttelissa, Helsingissä? Entä Galleria Huuto Kalasatamassa, Helsingissä tai Taidelainaamo Parsi Kalevan Navetassa, Seinäjoella?

Art Fair Suomi on nykytaidefestivaali, jossa pääosassa ovat taiteilijat ja kuvataiteen tilat. Galleriat mahdollistavat taiteen kokemisen ilmaiseksi, jonka lisäksi ne tekevät tärkeää työtä nykytaidetta esiin tuoden. Art Fair Suomi juhlii koko Suomen kattavaa monipuolista kuvataiteen kenttää – ja nostaa moninaisia nykytaiteentiloja ja sisältöjä suuren yleisön tietoisuuteen. Gallerioihin kaikki ovat tervetulleita – festivaali kutsuu yleisön kokemaan, eläytymään ja vaikuttumaan nykytaiteesta!

Antaudu taiteen vietäväksi Art Fair Suomessa!

 

Nykytaiteen viikot

Näyttelyiden lisäksi viikot tarjoavat yleisölle erinomaisen mahdollisuuden tutustua taiteilijoiden työskentelyyn ja näyttelyiden teemoihin keskusteluiden ja taiteilijatapaamisen kautta. Tiloissa järjestetään performansseja, konsertteja sekä muuta festivaaliin liittyvää ohjelmaa.

Festivaali nostaa esiin kotimaiseen kuvataidetaidetarjontaan vahvasti kuuluvat ja sitä rikastuttavat galleriat ja taideyhteisöt. Se tuo ihmiset paikan päälle katsomaan, mitä suomalaisella kuvataidekentällä tapahtuu juuri nyt. Festivaaligallerioiden kirjo on suuri, ja mukaan mahtuu yksityisiä gallerioita, järjestögallerioita ja taiteilijavetoisia projektitiloja.

Tänä vuonna Art Fair Suomi tuo myös ITE-taiteen osaksi festivaalia ja kutsuu kurkistamaan nykypäivän kansanluovuuden valloittavaan maailmaan. Mukana mm. Lintu ja kala! -näyttely Raumalla ja ITE-taiteen kesäkaupunki Parkano.

AFS järjestää etäyhteydellä sarja keskusteluita, joissa taiteilijat avaavat ajatuksiaan taiteesta ja työskentelystä. Helsingissä toteutettavat taideopastukset madaltavat kynnystä tulla taiteen äärelle ja tavata taiteilija.

Festivaalin aikana toteutamme gallerioissa kävijäkyselyn, jotta saamme arvokasta tietoa nykytaiteen kokijoista ja heidän toiveistaan.

Festivaali aukeaa 6. kesäkuuta 2023. Osa gallerioista juhlii avajaisia normaalia pidemmällä aukioajalla tai erityisellä avajaisohjelmalla.

Festivaalin kaikkiin näyttelyihin ja lähes kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Festivaalin taiteilijat löytyvät täältä.

 

Osallistuvat galleriat

HYVINKÄÄ
Promenadigalleria

JOENSUU
Taidekeskus Ahjo

JÄRVENPÄÄ
Järvenpään Taidetalo

JYVÄSKYLÄ
Galleria Becker
Höyry-galleria, Korpilahti

KOUVOLA
KOUTA-galleria

KUOPIO
Galleria Ars Libera ja GalleriA

LAPPEENRANTA
Taidekeskus Itä

RIIHIMÄKI
Galleria Tärinä

SEINÄJOKI
Varikkogalleria
Taidelainaamo Parsi

TAMPERE
Galleria Rajatila

 

HELSINKI

ArtTogether

Forum Box

Galleria G

Galleria Halmetoja

Galleria Hippolyte

Galleria Huuto

Galleria Kuvitus

Galleria Pirkko-Liisa Topelius

Galleria Sculptor

Galleria Katariina ja HAA-galleria

MUU Helsinki nykytaidekeskus

Taidekortteli

Tischenko Gallery

tm•galleria

Vargas Print Studio

 

ITE-TAITEEN KOHTEET

Alpon savanni, Dorkin puisto, Edvininpolku, Erkki Niemen elämyspiha, Erkki Pekkarisen Tuohipeikko, Galleria Kompuuki Salossa, Granin puuveistokset, HugoITE – Hugo Kivisen ITE-veistoksia, Ilmiö – moottorisahaveiston SM-kilpailu Nurmijärvellä, ITE ja Ötökkä -näyttely Parkanossa, Jautlandia, Johannes Ivakon veistokset Radiomäellä, Jokipolun Kulttuurihuussi, Karhumetsä – Tuhannen karhun maa , Kimara-taidepolku Tuusulassa, Kivijärven Kirsikkapuisto, Kodiksamin Varjeltu kylä, Kolin veistospuisto, Kyösti Iitin Enkelipuisto, Lintu ja kala! -näyttely Raumalla, Lumotun Hallan Maa, Mahlun maapallopatsas, Marko Ruuskasen taidelinnunpöntöt, Matti Järvenpään Rautapuisto, Parikkalan patsaspuisto, Peltokivipyramidi ja Pyramidipiknik, Pentti Koistisen Taidekappeli, Ritva Nurmen Navettagalleria, Romurinsessan pihavaltakunta Onnela, Ronttopuisto, Savannin galleria – Esa Leppäsen taidetta, Sirkka Turkin Ruusulinna, Söderkullan kivitaideteos, Teuvo Jalosen puolen hehtaarin metsä, Veistoksia Strömman kanavalla ja Villa Mehu.

 

Järjestäjistä

Art Fair Suomi -nykytaidefestivaalia ovat vuodesta 2005 järjestäneet Taiteilijajärjestö MUU ry ja Valokuvataiteilijoiden liitto. Vuodesta 2020 mukana ovat myös muut kuvataiteilijoiden valtakunnalliset jäsenjärjestöt: Suomen Kuvanveistäjäliitto, Suomen Taidegraafikot, Taidemaalariliitto ja Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto.

 

Yhteystiedot

Annika Dahlsten, AFS23 koordinaattori, 040 517 1750, info(a)afs.fi
Henna Harri, toiminnanjohtaja, Valokuvataiteen liitto, 040 591 0770, henna.harri(a)hippolyte.fi
Timo Soppela, toiminnanjohtaja, MUU ry, director(a)muu.fi